Opleidingen

C.M.A.S. Duikopleidingen

Duikbrevetten

1*-duiker (1-sterduiker)

Dit wordt jouw eerste duikbrevet. Het maakt van jou een duiker die in staat is om, in een beschermde trainingsomgeving, veilig en correct gebruik te maken van een duikuitrusting. Na (minimum) 5 zwembadlessen van telkens 1 uur, een theoretische vorming (+/- 3 uur) en 5 duiken (onder begeleiding) in open water, zal je in staat zijn om zelfstandig duikervaring op te doen tot dieptes van -20 meter. Uiteraard zal je steeds begeleid (moeten) zijn door één van onze ervaren opleiders.

Dit brevet kan u behalen zonder examens af te leggen. Een training / opleiding op basis van een permanente evaluatie en een goede conditie doen de rest.

2*-duiker & 3*-duiker

Nadat je als 1*-duiker enige ervaring zal opgedaan hebben, kan je je duik ‘carrière’ vervolmaken door het 2*-brevet (na min. 15 duiken) en 3*-brevet (na min. 60 duiken op verschillende diepten en onder diverse omstandigheden en na minstens 6 maand 2*-duiker te zijn) te behalen. De opleiding van beide brevetten bestaat uit 3 luiken (die individueel worden afgesloten met examen georganiseerd binnen en door de duikschool zelf):

  • een grondige THEORETISCHE vorming gespreid over een lespakket van (per brevet) +/- 25 uur;
  • een PRAKTIJK-gedeelte ZWEMBAD bestaande uit een 8-tal zwembadproeven (met en zonder duikuitrusting);
  • een PRAKTIJK-gedeelte in OPEN WATER bestaande uit een 7-tal openwaterproeven (met duikuitrusting).

Overige opleidingen

Opleiding EHBO & reanimatietechnieken

  • Jaarlijks geven wij al onze leden een opleiding EHBO (Eerste Hulp Bij Ongevallen). Je leert er wonden ontsmetten, verbanden leggen en ja, zelfs REANIMEREN.
  • Omdat jouw en onze VEILIGHEID bovendien onze ABSOLUTE PRIORITEIT is, is deze vorming voor iedereen VERPLICHT!

Opleiding kompaslezen

Ook omwille van jouw veiligheid geeft onze duikschool aan al haar leden een vorming KOMPASLEZEN zodanig dat elke Seaquest-duiker in staat is om zich zelfstandig onder water te oriënteren. Voor zover wij weten wordt deze oriëntatievorming enkel door duikschool Seaquest aan kandidaat-duikers aangeboden.

Meer info over onze opleidingen?

Contacteer het duikonderricht – zie contactpagina of ‘Wie is wie?‘.